Aktiviteter


Pågående aktiviteter

 


Byarnas historia

 

Den här gruppen träffas varannan torsdag kl 18.00, torsdagar i jämna veckor. Se mötesdagar på Anslagstavlan på Bygdegården.

Vi har börjat göra en förteckning över alla fastigheter i byarna och kommer att bygga vidare därifrån.

Det blir dels övergripande information, dels närmare information om gårdarna och deras historia.

Om du har handlingar, foton, etc som handlar om din fastighet och du vill dela med dig av detta så går det bra att lämna det till gruppen.

Vi scannar in det och lämnar sedan tillbaka ursprungs-materialet.

 

 

Stugbyn

Föreningen har 3 vinterbonade stugor till uthyrning. De första gästerna kom i februari 2015 i samband med Skid-VM i Falun. Under vintertid har vi många skidåkande gäster som besöker Kungsbergets pister. På sommaren är det främst gäster som är på genomresa. Vi har även en del gästarbetare från olika länder som väljer ett boende hos oss.


Bastu

Den vedeldade bastun i Bygdegården värms för medlemmar vid behov och önskemål. Bastun har tidigare värmts under vissa lördagar varje månad men intresset har varit lågt.  Om du önskar bada bastu, kontakta Sten eller Leif.


Sten Westberg 070-222 99 32

Leif Karvonen 070-763 85 32Hjärtstartare

I Bygdegården finns en hjärtstare som även är registrerad hos SOS. Startaren är placerad på väggen rakt fram från ingången.

Den är bekostad av stugbyn och  tillgänglig för alla som behöver hjälp av en startare.


Om Bygdegården är låst kommer man åt startaren genom att ringa VLS Stugby som har en bemannad telefon. Numret finns vid ingången.

Då får du koden till nyckelskåpet vid ingången där nyckel till dörren finns.