Aktiviteter


Pågående aktiviteter

 


Byarnas historia

 

Den här gruppen är under återuppbyggnad. Gruppen vill gärna ha nya medlemmar, intresserade kan vända sig till Kjell Thorslund,
tel 070-569 47 99

Vi har börjat göra en förteckning över alla fastigheter i byarna och kommer att bygga vidare därifrån.

Det blir dels övergripande information, dels närmare information om gårdarna och deras historia.

Om du har handlingar, foton, etc som handlar om din fastighet och du vill dela med dig av detta så går det bra att lämna det till gruppen.

Vi scannar in det och lämnar sedan tillbaka ursprungs-materialet.

 

 

Stugbyn

Föreningen har 3 vinterbonade stugor till uthyrning. De första gästerna kom i februari 2015 i samband med Skid-VM i Falun. Under vintertid har vi många skidåkande gäster som besöker Kungsbergets pister. På sommaren är det främst gäster som är på genomresa. Vi har även en del gästarbetare från olika länder som väljer ett boende hos oss.


Bastu

Den vedeldade bastun i Bygdegården värms för medlemmar vid behov och önskemål. Bastun har tidigare värmts under vissa lördagar varje månad men intresset har varit lågt.  Om du önskar bada bastu, kontakta Sten eller Leif.


Sten Westberg 070-222 99 32

Leif Karvonen 070-763 85 32Hjärtstartare

I Bygdegården finns en hjärtstare som även är registrerad hos SOS. Startaren är placerad på väggen rakt fram från ingången.

Den är bekostad av stugbyn och  tillgänglig för alla som behöver hjälp av en startare.


Det finns ett rött plåtskåp till vänster om ytterdörren. Om man slår sönder glaset kommer man åt nyckel till ytterdörren och kan nå hjärtstartaren.